Se sázkařskou stránkou Mostbet CZ z České republiky si můžete být jisti, že se skvěle pobavíte a zvýšíte své výhry! Najdete zde vše, co potřebujete pro vzrušující herní atmosféru: možnost sázet online, rychlé výběry, různé bonusy a akce, sázky zdarma a roztočení zdarma. Vyvinuli jsme pro vás také pohodlnou mobilní aplikaci, kde můžete uzavírat sázky, aniž byste byli rozptylováni od důležitých záležitostí.

Důležité!

  • PREZENČNÍ KURZ PRO POKROČILÉ !!

    Hledáme účastníky do již rozběhnutého prezenčního kurzu italštiny pro pokročilé. (Jsme v učebnici Nuovissimo Progetto Italiano 2 - v Unità 5). Kurz se bude konat v ÚTERÝ od 16:30 hodin v učebně v centru Plzně. TĚŠÍME SE NA NOVÉ ZÁJEMCE! :-) Arrivederci! kontakt: hedvika.santoroZAVINÁČitalstinaplzen.cz ...

    Číst dál...

  • ŠKOLNÍ ROK 2024-2025 - KURZ PRO ÚPLNÉ ZAČÁTEČNÍKY

    V podzimním semestru 2024-2025 PLÁNUJEME OTEVŘÍT KURZ PRO ÚPLNÉ ZAČÁTEČNÍKY - PREZENČNÍ VÝUKA (v centru Plzně). Plánovaný den/čas: ÚTERÝ/ČTVRTEK od 16:30/18:00 h. Sledujte zde, během 2 týdnů bude upřesněno. Pro podrobnější informace pište na hedvika.santoroZAVINÁČitalstinaplzen.cz Arrivederci! Hedvika SANTORO...

    Číst dál...

  • Školní rok 2024-2025 Prezenční/ON-LINE

    Zápis do KURZŮ ITALŠTINY v zimním semestru 2024-2025 je již MOŽNÝ. Kurzy budou probíhat prezenčně/ ON-LINE formou. Pro podrobnější informace, kontaktujte: Hedvika SANTORO 777-593-046; popř. emailem:...

    Číst dál...

  • ZIMNÍ SEMESTR ZÁŘÍ 2019 - ČERVEN 2020

    Školní rok 2019-2020 již začal - ZÁPISY do kurzů stále probíhají - s REZERVACÍ posledních míst neváhejte! – kontaktujte vyučující – Hedvika Santoro – viz "Kontakty". ITALŠTINA - mírně pokročilí - ČTVRTEK od 18:00 - 19:30 h - jsou ještě volná místa; úroveň - přítomný, minulý čas (passato...

    Číst dál...

  • ITALIANO - Italština pro ZAČÁTEČNÍKY - září 2018

    Od září 2018 nabízíme KURZY PRO ZAČÁTEČNÍKY  či "ITALŠTINA PRO falešné ZAČÁTEČNÍKY" a MNOHO DALŠÍCH! Na viděnou se těší : - Hedvika Santoro: vždy v PONDĚLÍ od 16:40h (90 minut) - Kateřina Štroblová: vždy v ÚTERÝ od 16:30/18:00 h (90 minut) MÍSTO: učebna v centru Plzně (detaily: prosím kontaktujte...

    Číst dál...

Hledat

Přihlášení uživatele

Kdo je online

Právě přítomno: 47 hostů a žádný člen

Culingiones - ricetta

CULINGIONES = CULURGIONES (pasta sarda)

Ingredienti per 6 persone:

Pasta: farina 00 g 200 - farina di grano duro g 200 - sale

Ripieno e condimento: pecorino salato g 500 più un po' per condire - patate g 300 - cipolla - aglio - salsa di pomodoro fresco - menta fresca - olio extravergine d'oliva - sale

Preparazione:

mischiate le due farine, versatele a fontana sulla spianatoia e impastatele con tanta acqua calda salata quanta è necessaria per ottenere un impasto liscio ed elastico, che lascerete riposare avvolto in un canovaccio. Lessate le patate, passatele con lo schiacciapatate raccogliendole in una ciotola con il pecorino, già grattugiato. Insaporite il composto con un soffritto preparato con olio, cipolla, aglio e menta tritati finissimi. Tirate la sfoglia sottile, ricavatene dei dischetti di cm 8 di diametro e farciteli con piccole porzioni di ripieno. Chiudete i culingiones tenendoli in una mano e sormontando con il pollice e l'indice ell'altra i lembi di pasta sopra il ripieno, formando una sorta di "bauletto" chiuso a spiga. Lessateli, pochi alla volta, in abbondante acqua bollente salata condita con un po' di olio, scolateli, quindi conditeli con la salsa di pomodoro e il pecorino grattugiato. Si possono servire anche solamente con il pecorino. 

 

Bella Italia

Zajímavosti

Recepty

  • Culingiones - ricetta

    CULINGIONES = CULURGIONES (pasta sarda) Ingredienti per 6 persone: Pasta: farina 00 g 200 - farina di grano duro g 200 - sale Ripieno e condimento: pecorino salato g 500 più un po' per condire -...

    Číst dál...

  • Un piatto siciliano

    PASTA ALLA NORMA     ricetta originale – cucina SICILIANA: Dosi per: 4 persone    Tempo di preparazione: 20 minuti     Tempo di cottura: 40 minuti     Tempo totale: 60 minuti     La pasta alla Norma, di origine...

    Číst dál...